Közel 150 gyógyult szervezetében találták meg ismét a vírust Dél-Koreában

Közel 150 gyógyult szervezetében találták meg ismét a vírust Dél-Koreában

Szájmaszkot vesz fel egy védőruhát viselő egészségügyi alkalmazott a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elleni védekezésül egy szöuli piacon, ahol fertőtlenítést végeznek 2020. február 27-én (Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dél-koreai hatóságok csütörtökön bejelentették, immár 141 olyan esetet regisztráltak, amikor a korábban negatív tesztet produkáló, vagyis gyógyultnak nyilvánított páciensek szervezetében újra felfedezték az új koronavírust – írja a CNN, melyet magyar nyelven az Infostart.Hu szemlézett.

A szakértők szerint ugyanakkor egyelőre nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a felfedezésből, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a tesztek pontatlansága okozza a jelenséget. Vagyis a korábbi negatív eredmények is tévesek lehettek, és nem arról van szó, hogy ilyen gyorsan újra megfertőződtek a páciensek. A továbbiakban megvizsgálják, mi történhetett.

Korábban megírtuk, hogy a jelenség azért ijesztő, mert eddig úgy tűnt, sikerült megfékezni a járványt az országban. Dél-Korea – miután egy vallási szekta tagjainak köszönhetően villámsebesen elterjedt a vírus az országban – agresszívan lépett fel a járvánnyal szemben. A tömeges tesztelésnek, a szigorú karanténnak és a kontaktkutatásnak köszönhetően felülkerekedtek a fertőzéseken. Az ázsiai országban hetek óta 1 százalék alatt van az új megbetegedések aránya, eddig összesen kicsivel több mint 10600-an kapták el a fertőzést, és 229-en hunytak el.