Legalább kilenc nőt drogoztak be a német kormánypárt buliján

Legalább kilenc nőt drogoztak be a német kormánypárt buliján

Olaf Scholz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje a párt berlini eredményváró rendezvényén a német szövetségi parlamenti választás estéjén, 2021. szeptember 26-án (Fotó: MTI/AP/DPA/Wolfgang Kumm)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább kilenc nőnek adtak randidrogot a német Szociáldemokrata Párt (SPD) hagyományos meghívásos rendezvényén, amelyen Olaf Scholz kancellár és parlamenti képviselők is részt vettek – közölte szombaton az SPD, miután a Tagesspiegel című berlini lap megírta az esetet.

A berlini rendőrség közölte, hogy súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoznak, miután egy 21 éves nő feljelentést tett „egy politikai párt nyári partiját” követően – számol be a luxemburgi RTL alapján az Rtl.hu.

A kancellárral és a képviselőkkel együtt mintegy 1000 ember vett részt az SPD hagyományos nyári partiján. „Ez egy zárt körű rendezvény volt. Csak meghívóval lehetett bejutni” – mondta a párt szóvivője.

Az SPD arról is beszélt, hogy egyelőre kilenc esetről tudnak, de nem kizárt, hogy több is nyilvánosságra kerül majd. A Tagesspiegel birtokába került belső levelezésből az derül ki, hogy a bulin több nő is öntudatlan állapotba került, nagy valószínűséggel az italába csempészett kábítószer miatt, ami nálunk leginkább gina vagy GHB néven ismert.