Lezuhant egy ukrán Boeing 737-es utasszállító Teheránban

Lezuhant egy ukrán Boeing 737-es utasszállító Teheránban

Az iráni Vörös Félhold segélyszervezet munkatársai dolgoznak egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép roncsdarabjainál Teherán közelében 2020. január 8-án, miután a légi jármű hajnalban műszaki hiba miatt lezuhant 167 utassal és 9 fős személyzettel a fedélzetén kevéssel a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. MTI/AP/Mohamed Nasziri

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iráni Fars hírügynökség jelentése szerint közvetlenül a felszállást követően lezuhant az ukrán nemzeti légitársaság Boeing 737-es utasszállítója, amely a Homeini ajatollahról elnevezett nemzetközi repülőtérről tartott volna Kijevbe.

Az iráni vöröskeresztre hivatkozva a BBC arról írt, nem valószínű, hogy valaki is túlélhette a katasztrófát. A jelentések szerint 180 fő tartózkodott a fedélzeten.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az esetnek lehet-e bármi köze az éppen zajló iráni–amerikai feszültségekhez. Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij mély együttérzését fejezte ki, egyúttal leszögezte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderüljön, mi is történt az utasszállítóval.

A Boeing finoman szólva sem túl jó évet zárt 2019-ben. Két tragédia, földre parancsolt gépek, leállított gyártás, kudarc az űrben, és több tízmilliárdos dolláros veszteség, a vezetőségnek eddig tartott a türelme.

Katasztrofális évet zárt a Boeing, kirúgták a vezérigazgatót | Magyar Hang

Két tragédia, földre parancsolt gépek, leállított gyártás, kudarc az űrben, és több tízmilliárdos dolláros veszteség, a vezetőségnek eddig tartott a türelme.