Lövöldözés tört ki Donald Trump közelében

Lövöldözés tört ki Donald Trump közelében

Képünk csak illustráció! Zászló Donald Trump volt amerikai elnök egyik támogatójának gépjármûvén a Florida állambeli Miamiban 2024. július 14-én. Trump támogatói azért gyûlnek össze, hogy együtt utazzanak a volt elnök Mar-a-Lago birtokához. (MTI/EPA/C. J. Gunther)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Biztonságban van” Donald Trump, miután a környezetében lövöldözés történt – közölte a republikánus elnökjelölt kampánystábja a CNN szerint. 

Kampányszóvivője, Steven Cheung szerint a politikus biztonságban van: a lövések keleti parti idő szerint vasárnap délután 2 óra körül dördültek, amikor Donald Trump éppen távozni készült a Trump International Golf Course nevű golfklubból. A New York Post szerint a vezető amerikai politikusok védelmét ellátó titkosszolgálat, a Secret Service egyik ügynöke nyitott tüzet egy férfira, akinél fegyvert vélt látni. A Palm Beach megyei seriffhivatal szerint a lövöldözésben senki nem sérült meg, és letartóztatták a férfit. Ezt állította Trump fia is az X-en:

A Trump International Golf Course nyolc kilométerre fekszik Donald Trump Mar-a-Lago-i kúriájától. A republikánus elnökjelölt nemrég, július 13-án volt merénylet célpontja a Pennsylvania állambeli Butlerben, ahol egy politikai gyűlésen, felszólalás közben lőtt rá a 20 éves Thomas Matthew Crooks egy közeli gyárépület tetejéről. Donald Trumpnak csak a jobb fülét horzsolta az egyik lövés, de a gyűlés egyik résztvevője halálos lövést kapott, ketten pedig megsérültek a lövöldözésben.

Frissítés: a fejleményekről itt olvashat.