Már jövőre elérhető lehet a briteknél a Pfizer-tabletta

Már jövőre elérhető lehet a briteknél a Pfizer-tabletta

Fotó: Fusion Medical Animation

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Heteken belül benyújthatják a brit gyógyszerfelügyelethez engedélyeztetni a klinikai teszteken jó eredményekkel futó, koronavírus elleni Pfizer-tablettát – írja a Sky News éresülése alapján a Telex.hu. Ben Osborn, a vállalat brit képviselője, aki abban bízik, hogy ezután akár már valamikor 2022 elején akár piacra is kerülhet az országban a tabletta.

Az mRNS-vakcinát is gyártó vállalat pénteken közölte, hogy a klinikai tesztek során nagyon jól teljesít a Paxlovid nevű, koronavírus elleni tablettája. Ha a koronavírus-fertőzés tüneteinek megjelenését követő három napban beadják, akkor a gyógyszer 89 százalékkal csökkenti a kórházi ápolás vagy a halálozás kockázatát.

Annaliesa Anderson, a Pfizer egyik vezető tudományos munkatársa azt mondta, hogy az eredmények a legvadabb álmaikat is túlszárnyalják, és reményei szerint a gyógyszer segítségével véget érhet a pandémia.