Már közel száz halottja van a koronavírusnak

Már közel száz halottja van a koronavírusnak

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt védőmaszkot viselnek az utasok a sanghaji Hung Csiao vasútállomáson 2020. január 22-én (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben vasárnap reggel még ötvenhat halottról lehetett hallani Kínában a koronavírussal kapcsolatban, estére ez a szám nyolcvanra nőtt, számolt be a Nemzeti Egészségügyi Bizottság jelentéséről az MTI. Válságos állapotba 461-en kerültek, miközben reggel ez a szám is 324 volt. A fertőzésgyanús esetek száma már hatezer körül jár. A járvány miatt a holdújévi szünetet meghosszabbították három nappal.

A Külügyminisztérium vasárnap hat magyarról számolt be, akik a lezárt Hupej tartományban ragadtak. Ők (egyelőre) egészségesek, és kapcsolatban vannak a pekingi magyar nagykövetséggel. Sem Magyarországon, sem külföldön nincs tudomása a külügynek magyar koronavírusos betegről. De olyan külföldiről sem, aki korábban megbetegedett, és most Magyarországon tartózkodik.

A Külügyminisztérium szerint amennyiben itthon felütné fejét a vírus, megvannak azok a protokollok, amelyek alapján el kell járni.

Szellemvárossá változott Vuhan, az emberek készletek felhalmozásába kezdtek – erről beszélt az RTL Klub Híradónak egy kint élő magyar, akinek elmondása szerint teljesen leállt az élet, nem közlekednek a légijáratok, a vonatok sem. Egy hónapra előre bevásárolt ő is, és ki sem mozdul lakásából, amikor nem muszáj. Bár mikor lemegy, akkor orvosi maszkot visel, de kiderült, ez sem védhet meg a fertőzéstől.