Márki-Zay Péteréket fogadták Washingtonban

Márki-Zay Péteréket fogadták Washingtonban

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Washingtonban, az amerikai külügyminisztériumban folytatott tárgyalásokon 2019. május 13-án. (Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak Orbán Viktor, hanem a Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagja is Washingtonban van, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán már túl is esett az amerikai külügy képviselőivel való találkozón. Azt írták, hogy szóba került Magyarország NATO-tagsága és a magyar-orosz kapcsolatok is. Mindketten aggodalmukat fejezték ki – ahogy itthon is, úgy a tengerentúlon is – az „orosz kémbank”, vagyis a vízummentességet kapott Nemzetközi Beruházási Bank, illetve a növekvő orosz befolyás miatt.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy „Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak”. Ezt azért mondták el, hiszen az elmúlt időszakban republikánus és demokrata politikusok is aggodalmukat fejezték ki a magyar miniszterelnök látogatása kapcsán.

Habár ismert Donald Trump amerikai elnök bevándorlás-ellenessége, Márki-Zay Péterék azzal érveltek, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst befogadott, "ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak". Itt vélhetően a letelepedési kötvénnyel érkezőkre gondoltak.

Izgalmas találkozó: Ma tárgyal Donald Trumppal Orbán Viktor | Magyar Hang

Tizennégy év után ismét legmagasabb szinten fogadják Washingtonban a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktor a Fehér Házban fog egyeztetni Donald Trumppal. Az előzetes hivatalos bejelentés igen szűkszavú volt, aszerint kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekre fókuszálnak majd. Azonban kellemetlen kérdések is szóba kerülhetnek, úgy mint a Moszkvával és Kínával való kapcsolatok.

Közben Orbán Viktor miniszterelnök is megérkezett már Washingtonba. Magyar idő szerint este nyolc órakor találkozik Donald Trumppal, az egyeztetés – az elnök nyilvános programja szerint – 45 perces lesz.

Márki-Zay Péterrel a Magyar Hang múlt pénteken megjelent és jelenleg is kapható lapszámában interjút közöltünk.