Maszk nélkül vásárlókat akart lelőni egy férfi Amerikában

Maszk nélkül vásárlókat akart lelőni egy férfi Amerikában

Kínai munkásnők feszített tempóban varrnak maszkokat egy sandongi fonóüzemben, hogy teljesíteni tudják a megrendeléseket 2020. március 5-én (Fotó: Reuters)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezdenek elfajulni a dolgok az Amerikai Egyesült Államokban, ahol tegnap 32 165 új pozitív esetet találtak (és a fertőzöttek száma ezzel meghaladta a 700 ezret), és újabb rekordot döntött a napi halálozások száma is 2 535 új áldozattal. Közben kiderült, hogy a járvány következtében beköszönt válság következtében már 22 millió embert bocsátottak el az Államokban, ahol azért van egy szegmens, amely hasít most is: rekordot döntött a fegyvereladások száma.

A fentiek egyenes következménye egy tegnapi floridai eset: egy hatvankét éves férfi fegyverrel ment egy élelmiszerüzletbe, és ott felbosszantotta magát azon, hogy csak kevesen viselnek maszkot. Azzal fenyegetőzött, kiüríti az összes tölténytárát azokra, akik nem viselnek védőfelszerelést. Közben posztolni is volt ideje, azt írva: „ha lelövök néhány önző s*ggfejet a parkolóban, vajon átmegy az üzenet?” A férfit a rendőrség letartóztatta. Floridában péntek estig több mint 24 ezer pozitív koronavírusos esetet találtak és 680-an haltak meg.

Az elgondolkodtató eset előrevetíti, mi várható, ha élelmiszerellátási gondok lesznek az országban. A napokban ugyanis több nagy húsfeldolgozó leállt. Igaz, az agrárminiszter igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy nem lesz baj, biztonságban van az élelmiszerellátás, és nagy készletek vannak. 

Maszkot vagy kendőt kell majd viselni a fővárosi tömegközlekedési eszközökön | Magyar Hang

Nem csak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Karácsony Gergely főpolgármester szerint is indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től - írta elsőként a HVG.hu. Nem sokkal később Karácsony Gergely Facebook oldalára kikerült egy videó, amelyben ezt megerősítette.