Még II. Erzsébetet sem látogatják a gyerekek a járvány miatt

Még II. Erzsébetet sem látogatják a gyerekek a járvány miatt

II. Erzsébet királynő televíziós beszéde

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit királyi család hagyományosan a sandringhami kastélyban ünnepli együtt a karácsonyt, de idén II. Erzsébet és Fülöp herceg a család több i tagjaitól elkülönítve a windsori kastélyban ünnepel, mivel az Egyesült Királyságban szigorú korlátozások vannak érvényben az összejövetelekkel kapcsolatban.

A királynő a karácsonyi misén is egyedül vesz részt, pedig ez is nagy tömegeket vonzó esemény szokott lenni. A hagyományos karácsonyi beszédét a szokásoknak megfelelően ma brit idő szerint délután háromkor sugározzák a televíziók.

A királyi pár, akik összesen 193 évesek, a járvány kezdete óta nagyrészt a windsori kastélyban tartózkodik, és csak a legszűkebb udvartartás szolgálja ki őket. Az Egyesült Királyságban a mutáns koronavírus okozta, minden eddiginél súlyosabb járványfellángolás miatt gyakorlatilag megtiltották különböző háztartásokban élő emberek találkozását.