Megszólalt a rakétatámadás kárpátaljai áldozatának özvegye

Megszólalt a rakétatámadás kárpátaljai áldozatának özvegye

Kis Sándor (Fotó: Kárpátalja.ma)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz évet szolgált az ukrán hadseregben az a kárpátaljai magyar származású férfi, aki rakétatámadás következtében veszítette életét. A 29 éves Kis Sándor özvegye, Mária a Bors című lapnak nyilatkozott. Mint elmondta, párja a terrorellenes alakulat tagja volt, és Ocsakov városában teljesített szolgálatot. Mária szerint a párja hivatásának tekintette a katonaságot.

Elmondása szerint néhány perccel a rakétatámadás előtt beszéltek vele. A robbanás után már nem tudta vele felvenni a kapcsolatot. Ezért felvette a kapcsolatot a hadsereggel. A halottak nevét tartalmazó listán nem szerepelt a párja neve, ezért a sebesülteket ellátó kórházba küldték be a nőt. Végül a halottasházban találta meg, ahol 12 elhunyt feküdt, köztük nők is. Mária arról beszélt, hogy az arca alig volt felismerhető, ám a névcímkéje sértetlen maradt.

– Sándor a gyermekei békéjéért áldozta életét. Hiszem, nekem már nincs más feladatom, mint az, hogy megőrizzem az emlékét, és a két kisfiunk álmát megvalósítsam. György és Vaszelij örökké emlékezni fog az édesapjára – ígérte meg a gyászoló feleség. Mária azt is mondta: „Büszke vagyok a férjemre!”

A Kárpátalja.ma oldal szerint a katona már a Krím félsziget megszállásakor is harcolt. Az eddigi információk alapján az orosz–ukrán háborúnak két kárpátaljai áldozata van. Szintén a portál írt arról, hogy egy 22 éves ungvári katona, Bilak Vaszil is elhunyt a harcokban.