Műtét közben gyújtottak fel egy nőt Bukarestben

Műtét közben gyújtottak fel egy nőt Bukarestben

Sürgősségi kórház Bukarestben. A legtöbb helyen az utolsó pillanatban dől el, hova viszik szülni a vajúdó nőket (Fotó: Averaul.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döbbenetes eset derült ki szombaton Romániában: a Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti képviselője, Emanuel Ungureanu a saját Facebook oldalán hozta nyilvánosságra, hogy egy bukaresti sürgősségi kórházban, műtét közben egy ismert sebész gyakorlatilag felgyújtotta a páciensét.

A 65 éves nő – aki egyébként rákos beteg – teste negyven százalékban megégett, állapota kritikus. A képviselő információja szerint a vétkes sebész, Mircea Beuran, Ion Iliescu korábbi elnök egykori tanácsadója. A szociáldemokrata PSD-hez közel álló orvos a hírek szerint rossz szert használt a bőrfelület fertőtlenítésére, és amikor az elektromos szikével hozzáért a páciens bőréhez, az meggyulladt.

– Úgy lángolt, mint egy születésnapi torta – nyilatkozta írásban az esetről a műtét egyik asszisztense, aki szerint a beteget végül egy vödör vízzel oltották el. A politikus szerint a kórház vezetősége és a közegészségügyi igazgatóságtól érkezett ellenőrző csapat megpróbálta elkendőzni az ügyet, és nem kértek írásos nyilatkozatot a sebésztől.

A román médiában nagy nyilvánosságot kapó eset kapcsán Victor Costache egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a kórház a minisztériumot nem értesítette az incidensről. Most vizsgálóbizottságot küldött a fővárosi Floreasca kórházba.

Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu shared a post.

A Digi24 román hírtévé információi szerint a műtétet végző orvos azt állította, a páciens felgyújtásának időpontjában ő nem is volt a műtőben.