Négy rendőrt ütött el egy arab férfi Izraelben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy fiatal arab férfi autóval elütött négy rendőrt szerdára virradóan Izrael középső részén egy ellenőrzőpontnál, majd továbbhajtott, és egy másiknál késsel támadt a biztonságiakra, akik azonban agyonlőtték – közölte a rendőrség.

A rendőrség az autólopások megakadályozására alakított ki ellenőrzőpontot Koháv Jaír falu mellett, a Tira arab faluban élő, 26 éves férfi ennél ütötte el szándékosan a rendőröket. A támadó tovább haladt egy Ciszjordániába vivő úton, aztán egy másik ellenőrzőpontnál megállt és kiszállt, hogy az ottani rendőrökre támadjon. Ekkor lőtték le. Az elütött rendőrök közül egy súlyosan, három könnyebben sérült meg, és mindegyiküket kórházba szállították.

A merénylőről a családja azt állítja, hogy értelmi fogyatékos volt, és otthon ápolták. Kedd éjszaka észrevették, hogy a nővére autójával elhajtott otthonról, ezért értesítették a rendőrséget – mondták. A rendőrség szerint azonban már későn, merényletei elkövetése után.

(MTI)

Címkék: Izrael, merénylet