Netanjahu: Ez nem a történet vége

Netanjahu: Ez nem a történet vége

Benjámin Netanjahu. (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Izrael a hétvégén úgynevezett „megelőző légicsapáshullámot” hajtott végre Dél-Libanonban, hogy meghiúsítsa a Hezbollah nagyszabású rakéta- és dróntámadását. A támadásban megsemmisítették az Irán által támogatott fegyveres csoport több ezer rakétakilövőjét – adta hírül az izraeli hadsereg. A Hezbollah pedig azt, hogy még így is 320 rakétát és drónt sikerült kilőnie Izraelre, megtorlásul egy magas rangú parancsnok meggyilkolásáért.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap este azt mondta: az izraeli légitámadások „nem a történet végét jelentik”, ugyanakkor arról nem beszélt, milyen további lépéseket tervez, mindössze annyit közölt: Izrael lépései arra irányulnak, hogy „megváltoztassák a helyzetet északon”. Netanjahu szerint a rajtaütések „több ezer rövid hatótávolságú rakétát semmisítettek meg, amelyek mindegyikét arra tervezték, hogy megtámadják polgárainkat és erőinket Galileában”, Izrael északi részén. Azt is mondta, hogy az IDF „elfogta az összes drónt, amelyet a Hezbollah egy stratégiai célpontra indított az ország közepén”. Ez a célpont a Guardian szerint a Glilot katonai bázis, amely a Moszad kémügynökségnek és a katonai hírszerző ügynökségeknek ad otthont.

 

Címkék: Izrael, Hamasz, Netanjahu