Nancy Pelosi gépe leszállt Tajpejben

Nancy Pelosi gépe leszállt Tajpejben

A malajziai tájékoztatási minisztérium által közreadott képen Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház demokrata párti elnökét (b) fogadja Azhar Azizan Harun, a malajziai parlamenti alsóház elnöke Kuala Lumpurban 2022. augusztus 2-án. (MTI/EPA/Malajziai tájékoztatási minisztérium/Famer Roheni)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a Flightradar.24.com szerint Nancy Pelosi amerikai demokrata házelnök leszállt Tajvanban, a BBC arról számolt be, hogy Kína állami médiájában megjelent jelentések szerint kínai repülőgépek kelnek át a Tajvani-szoroson – írja a VG.hu.

A CNN szerint a repülőgépből magyar idő szerint 16.54-kor szállt ki Nancy Pelosi.

Kína állítólag Szu-35-ös vadászgépeket küldött Tajvan irányába. Peking korábban figyelmeztetett, hogy reagálni fog Nancy Pelosi esetleges látogatására. Ő a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki 25 év után meglátogatta a szigetet. A Fehér Ház elítélte a Nancy Pelosi tajvani látogatásával kapcsolatos kínai retorikát, és mint mondta a képviselőházi elnökre bízza, hogy mit tesz. 

Címkék: Nancy Pelosi, Tajvan