Peruban már minden ezredik ember belehalt a fertőzésbe

Peruban már minden ezredik ember belehalt a fertőzésbe

Koronavírusban meghalt 35 éves fiát, Ronald Palomót temető Aurora Davilát támogatják rokonai a perui főváros, Lima környékén fekvő Comas temetőjében 2020. július 6-án (Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Worldometers statisztikai oldal szerint döbbenetes számhoz érkezett az egyik latin-amerikai ország: Peruban minden ezer lakosból egy belehalt a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos szövődményekbe! A 33 milliós lakosságú országban ugyanis már meghaladta a 33 ezret a halálos áldozatok száma, és értelemszerűen a fertőzések száma is nagyon magas, eddig több mint 838 ezren kapták el a vírust. Ez azt jelenti, hogy minden 39. perui érintett. 

A statisztikai oldal szerint tegnap rekordot döntött a világban az új fertőzések száma is: közel 350 ezer esetet regisztráltak. A legtöbben Indiában (70 ezer), az USÁ-ban (56 ezer) és Brazíliában (27 ezer) fertőződtek meg, de összesen negyvenhárom országban (!) haladta meg az ezret az új esetek száma. Ha a fölrészek szerinti bontást nézzük, Európában összesen 101 ezer új fertőzést regisztráltak, Ázsiában 109 ezret, az amerikai kontinensen pedig 127 ezret.

Ami a magyar helyzetet illeti, hazánkban az elmúlt 24 órában 1176 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, erről itt lehet olvasni.