1176 fővel nőtt a fertőzöttek száma

1176 fővel nőtt a fertőzöttek száma

Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó koronavírussal fertőzött beteg szerepét eljátszó statisztát lát el a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelõ Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Képünk illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1176 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 35 222 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma –  derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos kormányzati oldal pénteki, legfrissebb adataiból.

Az aktív fertőzöttek száma 25 107 fő. Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 47%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti. Eközben a kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. Mint írták, elhunyt 15 beteg, így az elhunytak száma 913 főre emelkedett, viszont 9202-en pedig már meggyógyultak.

Az elhunytak köztt egyébként megjelent egy 39 éves férfi is, aki cukorbetegséggel, illetve magas vérnyomással volt diagnosztizálva korábban. Érdekesség, hogy a 444 éppen a napokban írt cikket arról, hogy elhunyt egy 39 éves pedagógus szombaton, akit azóta sem tüntettek fel a statisztikákban. Erről Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta csütörtökön: zajlik az eset beazonosítása. „Nagyon törekszünk arra, hogy csakis valid adatokat közöljünk. Elkérjük az intézménytől a zárójelentést és a halottvizsgálati bizonyítványt. Ez a mai napon megtörténik, és amennyiben igazolódik a betegsége, akkor felkerül a listára a többi elhunyt közé” – fogalmazott Müller Cecília. Bár pénteken valóban bekerült egy 39 éves férfi az elhunytak közé, az biztosan még egyelőre nem jelenthető ki, hogy az említett tanárról van szó, hiszen csak életkort és alapbetegségeket közöl a statisztika.

A Pedagógusok Szakszervezet egyébként úgy kommentálta a tragédiát: ennek nem szabadott volna megtörténie.

Az operatív törzs jelenleg 39 óvodában és 14 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 138 osztálynál és 6 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként péntek reggel arról beszélt, vakcina csak a jövő év közepére várható. – Úgy számolok, hogy nekünk magyaroknak is a következő év júniusáig, júliásig kell kibírni, a rosszkedvünk tele addig tart – fogalmazott.