Plágiumbotrány miatt lemondott az osztrák család- és munkaügyi miniszter

Plágiumbotrány miatt lemondott az osztrák család- és munkaügyi miniszter

Christine Aschbacher osztrák család- és munkaügyi miniszter (Fotó: Christine Aschbacher Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat este lemondott posztjáról az osztrák család- és munkaügyi miniszter – jelentette az MTI. Christine Aschbachert azzal vádolták meg, hogy a 2020-ban a pozsonyi műszaki egyetemen beadott doktori disszertációjának egy részét másolta, és a forrásait nem hivatkozta szabályszerűen. A néppárti (ÖVP) politikus közleményben reagált, azt állítva, hogy a vádak alaptalan gyanúsítások.

A posztjáról mégis távozó miniszter azt mondja, disszertációját a legjobb tudása szerint, tiszta lelkiismerettel írta, és annak megítélését elismert professzorokra bízta. Munkája egyébként jelenleg épp elbírálás alatt áll. Aschbacher szerint a nyilvános vádakkal megfosztották őt ennek az eljárásnak a lehetőségétől, és elhamarkodottan ítéletet mondtak felette.

Lemondását azzal indokolta, hogy az ellenségesség, a felfokozott politikai hangulat és a támadások elviselhetetlen erővel csapódnak le a gyerekein is, és családja védelmében ezt nem engedheti tovább folyni. Sebastian Kurz kancellár közölte, tiszteletben tartja Aschbacher döntését, megköszönte a munkáját, egyúttal jelezte, hogy utódját hétfőn fogják megnevezni.