Prágai lövöldözés: gyásznapot hirdettek szombatra Csehországban

Prágai lövöldözés: gyásznapot hirdettek szombatra Csehországban

Egy nő a prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren elkövetett lövöldözés helyszínén gyújtott mécsesek előtt 2023. december 21-én (Fotó:MTI/AP/Petr David Josek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemzeti gyásznapot hirdettek szombatra Csehországban, miután csütörtökön egy fegyveres elkövető 14 embert megölt és 25-öt megsebesített a prágai Károly Egyetemnél. Később a gyilkos is meghalt, aki maga is az intézmény hallgatója volt – írta a BBC. Szombaton így félárbócra eresztik a zászlókat az országban, illetve délben egy perces néma csenddel emlékeznek az áldozatokra. A tragédia miatt több sport-, illetve kulturális eseményt is lemondtak.

A 24 éves lövöldöző feltehetően saját apját is megölte a mészárlás előtt, illetve elképzelhető, hogy két múlt héten elkövetett gyilkossághoz is köze lehetett. A rendőrök szerint a férfit egy Oroszországban elkövetett hasonló lövöldözéses incidens ihlette a tömeggyilkosságra.

Címkék: Prága