Robbanás történt a Tennesse-beli Nashville-ben

Robbanás történt a Tennesse-beli Nashville-ben

Kiégett autók egy robbanás után a Tennessee állambeli Nashville-ben 2020. december 25-én (Fotó: MTI/AP/The Tennessean/Mark Humphrey)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felrobbant egy gépjármű az amerikai Nashville-ben helyi idő szerint délután fél hétkor. Legalább három ember megsérült és tucatnyi épületben is kár keletkezett.

A helyi rendőrséget reggel hatkor riasztották azzal, hogy lövöldözés történt a környéken. A kiérkező járőrök lövöldözőket nem találtak, ám egy gyanúsan kinéző lakókocsit igen. Tűzszerészeket hívtak segítségül, a szomszédos épületeket pedig elkezdték kiüríteni. Eközben, vagyis még a tűzszerészek megérkezése előtt a lakókocsi felrobbant.

A rendőröket a robbanás ereje a földre terítette, többeket megsebzett, ám senki sem sérült meg súlyosan, ahogy haláleset sem történt. A környékbeli ablakok betörtek, a garázsajtók behorpadtak, a fák ágai letörtek.

A rendőrség szándékosságot gyanít a hátterében és lezárta a környéket. Az FBI (a szövetségi nyomozóhivatal) átvette a bűneset kivizsgálását, az Igazságügyi Minisztérium pedig közleményben tudatta, hogy minden lehetséges eszközt biztosít a nyomozók számára, hogy minél hamarabb felderítsék az ügyet. Jelenleg még nincs gyanúsított.

„Nem így képzeltük el Karácsony reggelét. Szerencsések vagyunk, hogy senki sem sérült meg súlyosan”, mondta John Cooper polgármester.

„A legfontosabb számunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, minden lakó biztonságban van, és nem fog hasonló eset történni” – mondta Michael Knight, a szövetségi Alkohol-, Dohány-, Tűzfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Iroda helyi kirendeltségének szóvivője.