Románia áttér a második fázisra, sokan kaphatnak védőoltást

Románia áttér a második fázisra, sokan kaphatnak védőoltást

Az Egy nap a háttérkórházban című dokumentumfilm egyik jelenete

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A romániai oltási kampány vezetője, Valeriu Gheorghiță katonaorvos kedden Bukarestben arról beszélt: Románia áttér a koronavírus elleni védőoltási kampány második fázisára.

Már a lakosság egészen széles köre lesz jogosult a vakcinára, amelyből csak hétfőn 150 ezer adag érkezett az országba a Pfizer gyárából, és szerdán várnak 14 ezer adagot a Modernától is.

A második körben Romániában a következő kategóriák jelentkezhetnek az önkéntes oltásra:

  • a szociális központok ellátottjai
  • a 65 év felettiek
  • a krónikus betegek (ezek közé tartozik többek között a cukorbetegség, az elhízás, a krónikus szív- és vesebetegségek, a daganatos elváltozások, az autoimmun rendellenességek, a HIV-fertőzés, stb.)
  • a létfontosságú infrastruktúrában dolgozók (közrend- és határvédelem; élelmiszer-előállítók és forgalmazók; a szállítás, az energiaszektor, a hulladék- és szemétfeldolgozás), tanárok-tanítók, postai alkalmazottak, ügyészek-bírók, állami irányítás (beleértve a parlamenti képviselőket és az elnököt), egyházi személyek.
  • végül pedig a sajtó munkatársai közül azok, akik egészségügyi intézményekből is tudósítanak

Címkék: védőoltás