Románia lezárta határait a külföldiek előtt és korlátozta a kijárást

Románia lezárta határait a külföldiek előtt és korlátozta a kijárást

Sürgősségi kórház Bukarestben. A legtöbb helyen az utolsó pillanatban dől el, hova viszik szülni a vajúdó nőket (Fotó: Averaul.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem léphetnek be Romániába vasárnap este 22 órától a nem román állampolgárok, az ország területén pedig éjszaka korlátozták a kijárást – erről és a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezését célzó más intézkedésekről Marcel Vela belügyminiszter adott ki szombaton katonai rendeletet.

– A külföldiek abban az esetben utazhatnak át szervezett formában kijelölt folyosón Románia területén, ha erről kétoldalú megegyezés születik az érintett országokkal, miként történt a Magyarországon keresztül hazatérő román állampolgárok esetében – idézte az MTI a belügyminisztert.

A bevásárlóközpontokban csak az élelmiszerüzletek tarthatnak nyitva, és bezárják a fogorvosi rendelőket.

„Azért jönnek haza, mert odakint már nem megy a koldulás, a lopás és a prostitúció" | Magyar Hang

Számukra a románok nem számítanak, csak Romániát akarják mint utolsó lehetőséget és esélyt – írja egy orvos az hazatérők egy részéről.

Éjszaka 22 órától reggel 6 óráig részleges kijárási tilalmat vezetnek be, nappal pedig nem gyülekezhet háromnál több ember.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hasonló, részleges kijárási tilalom várható Szerbiában is.