Szexuális erőszak vádjával perelték be András herceget

Szexuális erőszak vádjával perelték be András herceget

András herceg az elesett brit katonák emlékhelyén, a National Memorial Arboretumnál 2011. szeptember elsején (Fotó: Thorne1983/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Virginia Giuffre egyike volt azoknak a nőknek, akik feljelentették Jeffrey Epsteint, és az amerikai nő most egy polgári peres eljárást kezdeményezett András yorki herceg ellen, azt állítva, hogy Erzsébet királynő fia Londonban és New Yorkban is megerőszakolta 2001-ben – írja a brti sajtó nyomán a 444.

Giuffre egyébként akkor mindössze 17 éves, míg András herceg 41 éves volt, és azért is fordulhatott a New York-i bírósághoz, mert ott a fiatalkorúak ellen elkövetett bűncselekmények lassabban évülnek el.

II. Erzsébet fia egyébként a vádakat egy 2019-es interjúban tagadta, hozzátéve, hogy arra sem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel. A párról közben napvilágot látott egy közös felvétel, amin a herceg átkarolja a fiatal lányt. Később András közleményt is kiadott, melyben közölte, hogy nagyon bánja, hogy kapcsolatba került Epsteinnel, akit korábban közeli barátjának nevezett.

Ahogy arról lapunk többször is beszámolt, Epstein masszív hálózatot működtetett, amely fiatal, olykor 14 éves lányokat kényszerített prostitúcióra és közvetített a felső tízezer számára. A 2008-ban gyerekprostitúció miatt egyszer már elítélt New York-i befektető 2019. július 6-án vették őrizetbe. A 66 éves férfi azonban még bármiféle eljárás megindítása előtt egy hónappal később öngyilkos lett a manhattani cellájában. Az Epstein-ügy kirobbanása azért lehet sokak számára kellemetlen, mert a pénzember sok mindenkivel – többek között Bill Clintonnal és Donald Trumppal is – jó kapcsolatot ápolt.

Az üggyel összefüggésben jelenleg egy személy, a milliárdos befektető „kerítőjeként” számon tartott Ghislaine Maxwell ellen folyik büntetőeljárás. Őt azzal vádolják, hogy 1994 és 1997 között segített a New York-i mágnásnak a gyereklányok kerítésében. Az egykori médiamogul, Robert Maxwell lánya ezt azóta is tagadja; egy áldozat szerint ugyanakkor semmi megbánást nem tanúsít. Amennyiben bűnösnek találják, akár 35 év börtönt is kaphat.

A Virginia Giuffre által most benyújtott kereset szerint a brit uralkodócsalád tagja szexuális erőszakot követett el vele szemben Maxwell londoni otthonában, illetve Epstein manhattani és Virgin-szigeteki lakjában is.

Giuffre közleményében úgy fogalmaz, hogy számon akarja kérni András hercegen azt, amit elkövetett vele szemben. Mint írta, nem könnyedén hozta meg ezt a döntést, ugyanis anyaként és feleségként a családja az első az életében, és tudja, hogy András herceg és köre most újabb támadásokat fog indítani ellene. De tudja, hogy ha most nem tette volna meg ezt a lépést, akkor engedte volna meglépni az elkövetőket és cserben hagyta volna a többi áldozatot.