Bűnszövetkezetben elkövetett szexkereskedelem – újabb vádak a pedofil Epstein „kerítője” ellen

Bűnszövetkezetben elkövetett szexkereskedelem – újabb vádak a pedofil Epstein „kerítője” ellen

Geoffrey Berman New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án (Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két újabb vádponttal bővült a kiskorú lányok szexkereskedelme miatt még 2020 nyarán őrizetbe vett Ghislaine Maxwell ügye. A médiamogul, Robert Maxwell lányát azzal gyanúsítják, hogy 1994 és 1997 között segített egykori barátja, a gyerekprostitúció miatt elítélt Jeffrey Epstein New York-i mágnásnak a gyereklányok kerítésében.

A brit közszolgálati BBC szerint ezt egészítették most ki két újabb vádponttal, többek között bűnszövetkezetben elkövetett szexkereskedelemmel. A kiegészítést négy áldozat tette, a vélelmezett bűncselekményekre pedig 2001 és 2004 között került sor – a most 59 éves nő floridai Palm Beachben lévő házában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tárgyalására váró Maxwell a kezdetek óta tagadja a vádakat, és ügyvédje az újakat sem kommentálta. Egy áldozat szerint semmi megbánást nem tanúsít. Amennyiben bűnösnek találják, akár 35 év börtönt is kaphat.

Epstein masszív hálózatot működtetett, amely fiatal, olykor 14 éves lányokat kényszerített prostitúcióra és közvetített a felső tízezer számára. A 2008-ban gyerekprostitúció miatt egyszer már elítélt pénzember 2019. július 6-án vették őrizetbe. A 66 éves férfi azonban még bármiféle eljárás megindítása előtt egy hónappal később öngyilkos lett a manhattani cellájában. Az Epstein-ügy kirobbanása azért lehet sokak számára kellemetlen, mert a befekteteő sok mindenkivel – többek között a hivatalából nemrég távozó Donald Trumppal, de Bill Clinton korábbi elnökkel is – jó kapcsolatot ápolt.

A brit-amerikai-francia állampolgárságú Ghislaine bátyja, Ian Maxwell nemrég úgy nyilatkozott, nem akarja felmenteni a testvérét, ám szerinte az ítéletig Ghislaine-t is megilletné az ártatlanság vélelme. „Ő nem Epstein” – mondta az interjúban. Maxwell ügyvédje szerint nem azért tartják lakat alatt, mert attól félnek, hogy elszökne. Hanem, Epstein helyett őt büntetik ilyen válogatott kínzásokkal. Az állítást az amerikai hatóságok tagadják.