A kutya, a karaván meg az örökkévalóság

A kutya, a karaván meg az örökkévalóság

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Kaja Kallas észt miniszterelnök sajtóértekezletre érkezik az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján 2024. június 28-án hajnalban (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Az EP-választás óta eltelt pár hetet tökéletesen összegzi a közmondás a kutyáról, amely ugat – és a karavánról, amely halad. A fideszes kórus rendületlen. Mindenkit gyűlölnek, aki nem ájul el Orbán Viktortól, aki megkérdőjelezi bölcsességét, sőt zsenialitását. Aki nem híve, azt gyalázzák, képességeit, teljesítményét semmibe veszik, személyében pocskondiázzák. Nemcsak a magyarokat osztályozzák ebben a kétbites szisztémában, hanem az egész világot is. Naponta bejelentik, hogy Ukrajna össze fog omlani, hogy az EU haldoklik, hogy Trump győz Amerikában, és persze hogy mi, magyarok vagyunk a legszuperebb nemzet Európában.

A népet becsapják, a nemzeti hiúságra apellálnak. Az egyik propagandista odáig ment, hogy a skótoknak rúgott gólból levonja a nemzeti következtetést: „Balsors, akit régen tép – Csoboth Kevin vasárnap este Stuttgartban végleg szétzúzta a Himnusz ezen sorát. Jöhetnek a víg esztendők.” Az oroszok Ukrajna elleni agressziója Fidesz-nyelven „Zelenszkij húsdarálója”, sőt a legújabb fejlemények okán a kormánylap odáig megy, hogy ezt a következtetést vonja le: „immár kétségtelen, hogy újra az a szerep jutott nekünk Európában, hogy nemzeti szinten, egyedül folytassuk a munkát szuverenitásunk megmaradásáért”. A szerző szerint: „A választások után újra bebizonyosodott, hogy az igazi ellenségek nem a baloldali liberálisok, hanem a magukat konzervatívnak, nemzetinek hamisan kikiáltó pártok – azok, amelyek a legnagyobb veszélyt jelentik az európai társadalmak túlélésére. A progresszív liberálisok egyszerűen csak hazudnak és csalnak, a konzervatív báránybundába bújt baloldal viszont parazitaként tapad a védelemért és igazságért kiáltó tisztességes polgárokra.” Most nézzük, merre halad a karaván.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 4-ig kapható 2024/26. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!