Szlovákiában is teljes lezárás jöhet

Szlovákiában is teljes lezárás jöhet

Zuzana Caputová szlovák elnök (Fotó: MTI/AP/AFP/Adrian Dennis)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A teljes lezárás mellett érvelt Zuzana Caputová, amikor a Pozsonyi Egyetemi Kórházat látogatta meg. Az Új Szó tudósítása szerint az elnök arról beszélt hogy „elveszítjük a harcot a vírussal szemben”. – Nem tudom, mit kell még látnunk és hallanunk ahhoz, hogy változtassunk a hozzáállásunkon – fogalmazott, hozzátéve, hogy ideje hallgatni a járványügyi szakértőkre, akik a lockdown bevezetését javasolják.

Zuzana Caputová elismerte, hogy ez népszerűtlen javaslat és oltottakat és oltatlanokat egyaránt érintene. – Egyszerűen olyan rosszul állunk, hogy a lezárásoknak mindenkire vonatkozniuk kell – mondta a köztársasági elnök.

A szlovák kormánynak szerdán kell döntenie a háromhetes szigorított lockdown bevezetéséről.

A szomszédaink közül Ausztria már szigorított hétfőtől tíz napra: a beltéri közösségi helyeken mindenhol kötelező a maszkviselés, kijárási tilalom van, a munkahelyeken – ha lehetséges – home office-ban kell dolgozni, az iskolák és az óvodák viszont nyitva maradnak, de az intézményekben is kötelező lesz a maszkviselés. Már azt is bejelentették, hogy február 1-től kezdve országos szinten mindenki számára kötelezővé tennék az oltást.