Sztrájkolnak a Boeing dolgozói

Sztrájkolnak a Boeing dolgozói

Boeing 737-800-as utasszállító (Fotó: Sabung.hamster/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sztrájkba kezdenek a Boeing dolgozói, miután elfogadhatatlannak tartják a szakszervezet és a cégvezetés közt létrejött, négy év alatt beütemezett 25 százalékos béremelési javaslatot tartalmazó előzetes megállapodást. 

A BBC tájékoztatása szerint a szakszervezet előzetesen 40 százalékos béremelést, és emellett több, a munkavállalók helyzetét javító fejlesztést javasolt. A kisebb mértékű emelés ellenére a szakszervezeti vezetők a hét elején még azt javasolták tagjaiknak, hogy támogassák a megállapodást, ám a szakszervezeti tagok 95 százaléka elutasította azt, 96 százalékuk pedig inkább a munkabeszüntetést mint nyomásgyakorló eszközt támogatta. Vagyis: több mint 30 ezren tették le a munkát pénteken.

A sztrájk hatalmas gond az egyébként is pénzügyi válságban lévő cégnek, nem beszélve az új vezérigazgatóról, Kelly Ortbergről, akit kifejezetten azzal a küldetéssel neveztek ki a múlt hónapban a cég élére, hogy oldja meg a katasztrofális helyzetet. Ortberg jóformán könyörgött a dolgozóknak, hogy gondolják meg jól a dolgot, a sztrájk ugyanis veszélybe sodorhatja a cég talpra állását.

Címkék: sztrájk, Boeing