Terrortámadásként vizsgálja a norvég rendőrség az oslói éjszakai lövöldözést

Terrortámadásként vizsgálja a norvég rendőrség az oslói éjszakai lövöldözést

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két ember meghalt, 21 pedig megsebesült Oslo központjában, ahol szombatra virradóra egy éjszakai szórakozóhelyen és a közelében fekvő utcáknál lövöldöztek. 

Helyi idő szerint éjjel egy körül tört ki a lövöldözés három helyen is: egy melegbárban, egy jazzklubban és egy gyorsétterem közelében, írja a 444.hu. Egy embert őrizetbe vettek, két fegyvert is lefoglaltak. Mint kiderült, a gyanúsított ismert volt a hatóságok számára. 

Egy szemtanú a melegbárból egy helyi lapnak elmondta, hogy őt a lövöldözés közben csak egy üvegszilánk találta el. Beszámolója szerint több lövést hallott, ezért egy belsőbb terembe menekült, ahova megpróbált minél több embert magával vinni. Szemtanúk szerint a szórakozóhely tele volt bulizókkal, és körülbelül 10-20 lövés dördült.

Emilie Enger Mehl norvég igazságügyi miniszter nyilatkozata szerint a történtek megrázták az országot. Jonas Gahr Stoer miniszterelnök „borzalmasnak és mélyen megrázónak” nevezte az ártatlan emberek ellen elkövetett támadást. 

Oslóban most szombaton tartották volna a Pride felvonulást, de a történtek hatására törölték a rendezvényt – számol be a BBC. Ugyancsak a brit portál adja hírül, hogy a lövöldözést már terrorcselekményként vizsgálja az oslói rendőrség.