Többen meghaltak Hamburgban, egy templomi lövöldözésben

Többen meghaltak Hamburgban, egy templomi lövöldözésben

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök este kilenc óra körül egy ismeretlen tüzet nyitott egy Jehova Tanúi templomban Hamburgban, a Gross Borstel negyedben. Az eddigi ellentmondásos híradások szerint hat vagy hét ember halt meg, 25-en pedig megsérültek, közülük 8-an kritikus állapotban vannak – írja a The Guardian.

A hamburgi rendőrség mindössze annyit közölt Twitteren péntek hajnalban, hogy valószínűleg csak egy lövöldöző volt, és megkezdték a nyomozást. A rendőrség egyik szóvivője az n-tv hírtelevízió műsorában azt mondta, az ámokfutó is a halottak között lehet. Azt egyelőre nem tudni, miért követte el a merényletet.

Peter Tschentscher, Hamburg polgármestere sokkolónak nevezte a beszámolókat, egyben együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Mint írta, a hatóságok gőzerővel dolgoznak az elkövetők előkerítésén és a történtek hátterének feltárásán.

Frissítés:

Ámokfutásként tartja számon a rendőrség a Jehova Tanúi vallási közösség egy hamburgi imaházában csütörtök este történt lövöldözést, és a nyomozás első adatai szerint a vérengzés elkövetője saját magával is végzett. A péntek reggeli rendőrségi jelentések szerint legalább nyolc ember halt meg, a jelek szerint köztük van a feltételezett elkövető is. A Spiegel Online hírportál értesülése szerint az elkövető a vallási közösség egy korábbi tagja. A 30 és 40 év közötti férfi pisztollyal lövöldözött, amelyről egyelőre nem tudni, hogy legálisan volt-e a birtokában. A férfi nem szerepelt a szélsőségesek nyilvántartásában.