Tűz ütött ki egy kínai kollégiumban, tizenhárman haltak meg

Tűz ütött ki egy kínai kollégiumban, tizenhárman haltak meg

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kínában 13 diák meghalt, egy ember pedig megsérült, amikor tűz ütött ki egy általános iskola bentlakásos kollégiumában Henan tartomány középső részén.

Az MTI a CCTV kínai állami televízióra hivatkozva azt írja: mind a tizenhárman a magániskola harmadik osztályos tanulói voltak. A kórházba került sebesültről nem tudni, hogy diák, vagy felnőtt. A tűzoltók helyi idő szerint 23 órakor kaptak riasztást és bő fél óra alatt sikerült eloltaniuk a tüzet. A CCTV beszámolója szerint őrizetbe vették az iskola tulajdonosát. A helyi hatóságok vizsgálják a tűz okát. Az iskola WeChat oldala szerint az óvodával is rendelkező bentlakásos iskolában általános iskolások tanulnak.

Kínában viszonylag gyakoriak a halálos tűzesetek, elsősorban azért, mert a házépítési és biztonsági előírások kezelése nagyon felületes – írja a 444. Tavaly novemberben egy irodaház gyulladt ki, akkor 26 ember halt meg, áprilisban Pekingben pedig egy kórháztűzben vesztette életét 29 ember, többségében betegek.

Címkék: Kína, kollégium, tűz