Újabb meggyilkolt izraeli túszok holttestére bukkantak Gázában

Újabb meggyilkolt izraeli túszok holttestére bukkantak Gázában

A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet által elhurcolt izraeli túszok családtagjai hozzátartozóik azonnali elengedését követelik szeretteik fényképét Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök jeruzsálemi rezidenciája előtt elhelyezve 2024. augusztus 30-án. (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az izraeli hadsereg újabb hat, a fogságban megölt izraeli túsz holttestét találta meg és szállította szombat éjjel Izraelbe – jelentette egy katonai szóvivő az MTI szerint.

Uri Danino, Alex Lubanov, Almog Szaroszi, Hirsch Goldberg-Polin, Karmel Gat és Eden Jerusalmi holttestét egy alagútban találták meg Rafahban. Daniel Hagari, a hadsereg szóvivője bejelentette, hogy a hat túszt a Hamász „brutálisan meggyilkolta” nem sokkal a csapatok érkezése előtt, egy-két nappal ezelőtt. Benjámin Netanjahu miniszterelnök a történtek után lemondta vasárnap reggeli programját, egy jeruzsálemi általános iskola meglátogatását a tanévkezdés alkalmából. A hat halott közül hármat, a két nőt, Karmel Gatot és Eden Jerusalmit, valamint a sebesült Hirsch Goldberg-Polint már a túszalku első szakaszában szabadon kellett volna engedni. A július elején átadott listákon szerepeltek.

– Darabokra tört az egész nép szíve –  írta közleményében Jichák Hercog államelnök. – Izrael nevében szívembe fogadtam családjaikat, és bocsánatot kérek. Bocsánat, amiért nem tudták épségben hazavinni szeretteiket – tette hozzá. Jaír Lapid, az ellenzéki centrista Van jövő párt és a parlamenti ellenzék elnöke az X közösségi portálon azt írta: „politikai érdekeket követnek ahelyett, hogy alkut kötnének, ahelyett, hogy életeket mentenének, a túszokat temetik. Netanjahu mindent megtesz azért, hogy hatalmon maradjon, ahelyett, hogy azért tenne meg mindent, hogy hazahozza őket”. Az elhurcoltak családjainak főhadiszállása felszólította a miniszterelnököt a túszalku aláírására. – Az elraboltak visszaküldéséről szóló megállapodás már több mint két hónapja a tárgyalóasztalon van. Ha nem torpedóznák meg, nem hoznának fel kifogásokat és média-blöfföket, valószínűleg életben lennének az elraboltak, akiknek a haláláról reggel értesültünk – írták. Az újabb hat meggyilkolt túsz után jelenleg az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadásában elrabolt kétszázötvenegy túsz közül kilencvenhét található a Gázai övezetben, akik közül legalább harminchárman már halottak.

Címkék: Izrael, Gáza, Hamász