Elhunyt a Goldfinger színésznője, Margaret Nolan

Elhunyt a Goldfinger színésznője, Margaret Nolan

Margaret Nolan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Hetvenhat éves korában, október 5-én elhunyt a James Bond: Goldfinger színésznője, Margaret Nolan – számolt be róla a Deadline. Nolan 1943. október 29-én született az angliai Norton Radstock-ban. Modellként indult, ekkoriban pedig ideig Vicky Kennedy-ként volt ismert. Ahogy viszont a színészetbe kezdett, visszaváltott születési nevére.

Az 1964-es kémfilmben ő játszotta az aranyba öntött modellt, de feltűnt a The Beatles-ről szóló Egy nehéz nap éjszakájában is. A pályáját a hatvanas évek elején kezdte, rögtön az elején a fenti szuperprodukciókkal, majd olyan filmekkel folytatva, mint a Ferry Cross the Mersey (1964), a Három szoba Manhattan-ben (1965) és a Folytassa, cowboy (1965). Öt BBC-sorozatban is együtt dolgozott Spike Milligan-nel, 2013-ban pedig a színésznő írt is a közös munkájukról. Több Folytassa-filmben feltűnt a pályája során, ezek közül az 1973-as Folytassák, lányok!-ban volt a legjelentősebb szerepe.

Utoljára Yvonne Deutschman 2011-es filmjében, a The Power of Three-ben láthattuk, de Edgar Wright szerződtette a soron következő rendezésére, a jövő áprilisban bemutatni tervezett Last Night in Sohóba. Twitter-oldalán Wright azt írta, Nolan volt a kellős közepe annak a Venn-diagramnak, ami a hatvanas években összefoglalta a cool dolgokat. Hiszen szerepelt Bond-filmben, feltűnt a Beatles oldalán, és még a Folytassa-filmekben is rendszeres visszatérő volt – elevenítette fel.