Kero visszatér: a Rómeó és Júliát állítja színpadra az Arénában

Kero visszatér: a Rómeó és Júliát állítja színpadra az Arénában

Kerényi Miklós Gábor Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-oldalán számolt be róla Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház zaklatással vádolt, majd eltávolított rendezője, hogy visszatér Magyarországra: a Rómeó és Júliát rendezi szeptember 14-én az Arénában.

„Hát érdemes volt! Fojtogat a sírás. Érdemes volt küzdeni, harcolni, a nyilvánosság elé lépni, vállalni sok-sok kockázatot! Megérte! Megvannak a szerződések, minden egyértelmű és világos: A darab bemutatásának 15. évét ünneplő előadás 2019. szeptember 14.-én lesz az Arénában, hogy egy igazán ütős, sztárokban és ifjú tehetségekben gazdag szereposztással újra győzzön a Rómeó…”

– írta Kero.

Hozzátette, az elmúlt másfél-két

év igencsak alkalmas volt töprengésre és szembenézésre. Szembenézésre magammal,

no meg azzal a helyzettel, amibe taszítottak.

Azt is írta, hogy „lassan kisüt a nap. Vannak még rosszakarók, féltékenyek, akik örültek, hogy esetleg eltűnök a palettáról, és vannak bőven, akit félrevezetnek, negatívan befolyásolnak. Semmi baj…a dolognak lassan vége lesz. Mint ahogy az életnek is. Most mindenki visszaadhatja a kölcsönt. Aki úgy érzi, valaha segítettem neki, tehet valami csekélységet. De ha nem tesz semmit, az se baj. Csak ne akadályozzon – ha lehet…”

Kerényi egyébként Minszkből

posztolt, azt írta, rengeteg munkája van, bemutatók várnak rá külföldön és

odahaza is, továbbá „tanítványok színházakban és az egyetemeken. És… mindezen

túl a család. Unokák, és gyerekek”.

A rendezőt még 2017 őszén küldték el az Operettszínházból, miután több tanítványa úgy nyilatkozott, hogy a rendező zaklatta őket.

Kell egy tükör, amibe bele tudok nézni - Máté Gábor-interjú | Magyar Hang

Orbán Viktor büszke rá, hogy sokan járnak színházba, de vajon tisztában van-e vele, hogy ez neki is köszönhető, hiszen az emberek vágynak az őszinte hangra - teszi fel a kérdést Máté Gábor, a budapesti Katona József Színház vezetője. A színész-rendező elárulta, a következő évad klasszikusabb hangvételű lesz, több előadással így is reflektálnak majd a hazai közéletre.

Korábban több színésze is zaklatással vádolta meg, egyikük, Maros Ákos nevét is vállalva azt mondta, Kerényi elfenekelte. Bár hivatalosan senki sem tett feljelentést, Lőrinczy György, az Operettszínház igazgatója korábban arról beszélt, más tanúk és áldozatok is jelentkeztek. Ezek alapján döntötte el a színház igazgatósága, hogy kirúgják "Kerót", aki nyolc havi fizetéssel távozott.