Koronavírusban elhunyt Bucky Pizzarelli jazzgitáros

Koronavírusban elhunyt Bucky Pizzarelli jazzgitáros

Bucky Pizzarelli (Fotó: Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Koronavírus-fertőzésben elhunyt az ismert jazzgitáros, Bucky Pizzarelli – derült ki az New York Times cikkéből. A zenész 94 évet élt, New Jersey-i otthonában halt meg. Múlt vasárnap lett pozitív a tesztje a lánya elmondása szerint, a férfinak számos egyéb betegsége is volt.

A jazzgitáros karrierje 1944-ben indult be, ekkor adott koncertet Vaughan Monroe-val közösen a Fehér Házban Ronald Reagan-nek. A hatvanas években a Tonight Show zenekarában játszott, amikor azonban Johnny Carson a műsort New Yorkból Kaliforniába költöztette 1972-ben, a gitáros nem tartott vele.

A korábbi viszonylagos ismeretlenség után a hetvenes években vált a New York-i jazzszíntér ismert tagjává. George Barnes-szal legendás duót alkotott az évtized elején, de aztán hamar elváltak útjaik. Gyakran lépett fel fiával, John Pizzarellivel közösen. Megtalálhattuk olyan partnerek oldalán is, mint a szaxofonon játszó Zoot Sims és Bud Freeman, illetve a hegedűs Stéphane Grappelli és Joe Venuti.

Koncertezett Benny Goodman-nel és Frank Sinatrával is, illetve hallható volt Paul McCartney Kisses on the Bottom című albumán.