Náray Tamás: Távol áll tőlem a gyalázkodás

Náray Tamás: Távol áll tőlem a gyalázkodás

Náray Tamás (Fotó: Bolya Árpád)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem azért szólal meg közéleti kérdésekben, mert azt szeretné, hogy mindenki úgy gondolkozzon, ahogy ő, hanem azért, hogy az emberek egyáltalán gondolkodjanak – árulta el Náray Tamás a Magyar Hangnak. A divattervezőként megismert, azóta festőként és íróként alkotó művész tavaly Spanyolországba költözött, mint mondta, Magyarország a hazája, az itthon tapasztalt „stílus és közeg” hatására azonban mégis a távozás mellett döntött.

A koronavírus-járvány kapcsán azt mondta, hogy az első hírek sokkolták, ahogy mindenki mást. Ráadásul január elején Los Angelesben járt, ami mára a másik gócpont lett. „Mérhetetlenül felelőtlennek és cinikusnak tartom azt a titkolózást, pontosabban sumákolást, amely végül minden valószínűség szerint elősegítette a világjárvány kialakulását, mert meggyőződésem, hogy időben történő riasztás esetén ez az egész rettenet másképp alakulhatott volna” – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy Amerikából visszatérve három héten keresztül olyan beteg volt, mint azelőtt soha, azonban még akkor sem volt fogalmuk arról, mi lehet a baj. „Persze az is lehet, hogy egy súlyosabb influenzán estem át” – tette hozzá.

Az irányt már jóval azelőtt lehetett látni, hogy a nagyközönség számára a térhódítás nyilvánvaló lett volna. A turizmus mellett a divatipar a világ legnagyobb ipara. Ez vonzó, be kell látnunk – mondta arról, hogy a NER kivetette hálóját a divatiparra is. Hozzátette ugyanakkor: „tehetségeket nem lehet kinevezni, izgalmas személyiségeket nem lehet »megcsinálni«, mert az vagy van, vagy nincs.

És hogy volt-e köze ennek ahhoz, hogy elhagyta az országot: Kiderül a teljes interjúból, melyet a Magyar Hang május 15-én megjelent 2020/20. számában olvashat. Náray Tamással ebben a járvány utáni életről, a NER-feleségek ruhájáról, Orbán Viktor nadrágjáról, az értelmiség hangjáról, a „sikergyilkos” országról, a vízen járásról és édesapja tanácsáról is beszélgettünk.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti!