Rocktól volt hangos Kecskemét

Rocktól volt hangos Kecskemét

(Fotó: Facebook/Cityrocks Hungary)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint félezer zenész – 250 gitáros, 100 dobos, 90 basszusgitáros és 80 énekes – adott óriási koncertet szombaton a KecskemétRocks 2019. rendezvényen, a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

A KecskemétRocks-ot az ország legnagyobb zenei flashmobjaként hirdették meg a szervezők, ami az első hasonló, 2018-as szegedi óriáskoncert után nem volt túlzás, hiszen tavaly szintén több száz zenész vette kezébe hangszerét a hívószóra. Az idei rendezvényre már a nemzetközi sajtó is felkapta a fejét: a világ legnagyobb könnyűzenei médiuma, a Music Television (MTV) például a KecskemétRocks partnereként élőben számolt be az eseményekről helyszínről és az ott készült klippeket is sugározni fogják. Az Euronews eseményről készült összeállítását pedig a spanyol, francia, olasz, a portugál, a görög és német tévénézők is láthatták.

(Fotó: Facebook/Cityrocks Hungary)

Révész Zsolt kommunikációs vezető az MTI-nek elmondta, az ország minden tájáról és külföldről is érkeznek zenészek, a helyszín kialakításáért egy hetvenfős stáb felelt. A megfelelő hangzása érdekében mintegy ötven hangfalat, száz mikrofont és nagyjából három kilométernyi mikrofonkábelt használtak.

(Fotó: Facebook/Cityrocks Hungary)

Az óriászenekarban – amely a szombat délutáni eső miatt másfél órás késéssel indult – közreműködött Czutor Zoltán a Belmondóból és Kirchknopf Gergő az Ocho Machóból.

(Fotó: Facebook/Cityrocks Hungary)

A szervezők az elhangzó dalokat úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. Így elhangzott a Queen We Will Rock You, az LGT Ringasd el magad, Joan Jett I Love Rock ‘n’ Roll, az Ocho Macho Jó nekem, a Bikini Mielőtt elmegyek, a Tankcsapda Egyszerű dal, a Sing Sing Halál a májra, a Metallica Enter Sandman, a White Stripes Seven Nation Army, a Nirvana Come As You Are, Lenny Kravitz Are You Gonna Go My Way és a Depeche Mode Personal Jesus című száma.