Tóth Barnabás filmjét nevezzük Oscarra

Tóth Barnabás filmjét nevezzük Oscarra

Tóth Barnabás (Fotó: Bankó Gábor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telluride Filmfesztiválon debütáló, és hamarosan a miskolci Cinefesten látható Akik maradtak a magyar nevezés a jövő évi Oscarra. Az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatta a döntésről, emlékeztetve rá, hogy az Amerikai Filmakadémia döntése nyomán a kategória már a nemzetközi, és nem az idegen nyelvű film elnevezést viseli magán. A Tóth Barnabás filmjének indításáról szóló szakmai testületben Fekete Ibolya rendező, Havas Ágnes Filmalap-vezérigazgató, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató, valamint Kovács István, Török Ferenc és Sándor Pál filmrendező foglal helyet.

A nevezett filmek közül a Filmakadémia tagjai választják ki január elején az öt jelölt játékfilmet. A listát január 13-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-gála pedig február 9-én lesz Los Angelesben.

Renée Zellweger is érdeklődik Tóth Barnabás új filmje iránt | Magyar Hang

Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy a Telluride Filmfesztiválon nagy siker Tóth Barnabás filmje, amiről már a Variety is közölt kritikát. A film iránt érdeklődött Renée Zellweger is, egy kerekasztal-beszélgetésen pedig a rendező közösen szólalt fel Edward Nortonnal és Philip Kaufmannal.

Az Akik maradtak történelmi film lesz, elkészítését pedig a Médiatanács támogatta. Tóth Barnabással idén év elején interjúztunk, akkor beszélt a készülő produkcióról is. Olyan rövidfilmjei ismertek egyébként, mint a Susotázs, az Újratervezés, Az elmenetel és a Van egy határ.