A valóság odaát van

A valóság odaát van

Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára az ifjúság európai éve programsorozathoz kapcsolódó Európa-napi rendezvényen a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban 2022. május 9-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Emlékeznek Rácz Zsófira? Igen, igen, ő az, aki miatt törvényt kellett módosítani, hogy ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár lehessen. No, hát volt itt egy kis kavarodás, némi izgalom a kormányalakításkor, miszerint hova tűnt Rácz Zsófi, de meg lehet nyugodni, elő van kerülve, őt fogom idézni: „Navracsics Tibor miniszter úrtól azt a felkérést kaptam, hogy miniszteri biztosként segítsem a munkáját. Kezdettől fogva tetszett neki az az országjárás, amit én a kinevezésem pillanatától csináltam, és ő a területfejlesztést is úgy képzeli el, hogy abban megjelenjenek a helyben élő fiatalok igényei. Arra kért, hogy járjam az országot, gyűjtsem be, és csatornázzam be a fiatalok véleményét, például arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat látnának szívesen. A vízióm az, hogy a területfejlesztés eszközein keresztül el tudjuk érni, hogy a magyar fiatalok azt érezzék: érdemes helyben maradniuk, éljenek akár egy megyeszékhelyen vagy éppen egy zsákfaluban.”

Álommeló! Országjárás közpénzből, zsákfaluról zsákfalura utazgatva körbenézni szerte-e hazát, aztán megírni a feljegyzést a főnöknek, hogy az újabb eredményes megtekintés során mit sikerült begyűjteni, meg becsatornázni – nyami. De nem vagyok irigy, olyannyira nem, hogy az ifjú miniszteri biztoshoz képest ámátőr országjáróként örömmel osztom meg tapasztalataimat. Hátha ez is hozzájárul fajkeveretlen kis hazánk felvirágoztatásához. Ha már úgy is a napokban poroszkáltam végig a Kiskunságot.

A teljes cikket a Magyar Hang július 29-én megjelent, 2022/31. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!