„Nem gondolom, hogy a Fidesz legyőzhetetlen”

„Nem gondolom, hogy a Fidesz legyőzhetetlen”

Bakos Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Nem látja legyőzhetetlennek a Fideszt a Parlament legfiatalabb női képviselője, Bakos Bernadett. A politikussal a klímabérlet, a dugódíj és a Népliget madárállománya mellett a kormány leválthatóságáról is beszélgettünk. Ő pedig úgy tartja, biztosan nagyon nehéz, erősen lejt a pálya, de nem megoldhatatlan a feladat. – Hitelesen kell képviselni olyan ügyeket, amelyekkel a szavazók egyetértenek. Valóban, mi az LMP-nél viszünk megosztó témákat, adott esetben csak 10-20 százalék ért egyet, de ennek a rétegnek is kell legyen képviselete. Akkor lesz esélyünk legyőzni a Fideszt, ha nem csupán Orbán Viktor megbuktatása a célunk, hanem lesz válaszunk arra is, hogy mit teszünk másnap – mondta el a politikus.

Szóba került korábbi, ironikus Facebook-posztja is, melyben a Fővárosi Közgyűlés megalakulása körüli pozícióharcokra reagált. Nem úgy tűnik, mintha azóta sikerült volna megérteni az üzenetét: lett inkább egy DK-s árnyékkormány, meg vita azon, melyik párt jelölhessen kerületi indulókat. Bakos Bernadett nem tartja ezeket előremutatónak. – A választópolgárokat nem ez érdekli, hanem hogy őket ki és hogyan fogja képviselni. Szerintem az LMP ilyen szempontból jól pályára állt. Persze az összefogás, közös programalkotás árnyékában lehetnek félelmek sokakban. (...) Nem tehetünk úgy, mintha nem értenének egyet valóban sokan a kormánnyal, nem vehetjük semmibe ezeket a választókat. Nekik is meg kell mutatnunk, miben viselkedik álszenten a kormány, és mi az, amiben nagyon nem előremutató a politikája. – jelentette ki a parlamenti képviselő.

• Milyen perspektívát lát még egy fiatal politikus a 2022-es LMP-ben?
• Karácsony Gergelyt sokat támadják kormányoldalról a közlekedési lehetőségek, a dugók miatt. Jogosan?
• Vitézy Dávid tevékenységét hogyan értékeli?

A teljes cikket a Magyar Hang október 28-án megjelent, 2022/44. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!