Debreceni fideszes nagyvállalkozó: a városvezetésben sem mindenki szeretné az akkugyárat

Debreceni fideszes nagyvállalkozó: a városvezetésben sem mindenki szeretné az akkugyárat

Felföldi József debreceni nagyvállalkozó (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

– A város vezetésében is akadnak, akik nem szeretnék ezt az akkugyárat – mondta a lapunknak adott interjúban Felföldi József debreceni nagyvállalkozó, aki nyíltan vállalja: ellene van a település határába tervezett kínai CATL akkugyárnak. Annak ellenére is, hogy maga konzervatív értékrendű, Fidesz-szavazó. Az üzletember százezernél is több követővel rendelkező közösségi oldalán is hangot ad akkugyárellenes véleményének, álláspontjával szembe megy a városvezetéssel is, noha annak tagjai és kormánytagok egyaránt megfordulnak vendégként a cégénél. Tevékenysége nem is arat tetszést a potentátok körében.

Felföldi József úgy véli, az emberek a az elhibázott kommunikáció és a hatalmi arrogancia miatt nem bíznak a hatóságokban. – A kontroll hiánya tette a hatalmat arrogánssá. Céget vezetni és kormányozni is csak alázattal lehet – jelentette ki. Az édességgyáros-influenszer a debreceni közéleti viszonyokról és a helyi civil kurázsiról azt mondta: egy állami, városi alkalmazott nem teszi kockára azt, hogy behívathatják. Úgy fogalmazott: Debrecenben mindenki függ valakitől. A vállalkozó kendőzetlen őszinteséggel felelt arra a kérdésünkre is, miszerint valóban behívták-e a potentátok a véleménye miatt.

• Tart-e attól, hogy megbosszulják, amiért bátorkodott vállalni az ellenvéleményét?
• Mit hibázott el szerinte a debreceni városvezetés?
• Mi a baj a Fidesszel?
• Mit mond a korrupcióról és Mészáros Lőrincről?
• Mit gondol Debrecen polgármesteréről, Papp Lászlóról?
• Nyugdíjba kell-e vonulnia Orbán Viktornak?
• Mely országokat állítja példaként Magyarország elé, milyen országban szeretne élni?

A teljes cikket a Magyar Hang február 10-én megjelent, 2023/6. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!