Hadházy Ákos: Bárki más nyer, csak jobb lehet

Hadházy Ákos: Bárki más nyer, csak jobb lehet

Hadházy Ákos (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

– Azt ígérem, hogy ellenzékben, vagy kormányon is a tarthatatlan magyar korrupciós helyzettel fogok foglalkozni, és mindent megteszek ennek felszámolásáért. Annyi ilyen ügy van viszont, hogy a korrupciót nem lehet csak Zuglóból megállítani – mondta Hadházy Ákos a Magyar Hangnak adott interjújában.

– Ha amiatt nyerünk, mert hamarosan komoly gazdasági problémák lesznek, és tényleg nagyon nehéz helyzetben lesz az ország, aminek van esélye, akkor a Fidesz kezében megmaradt propagandagépezet – mert az akkor is ott lesz – akár néhány hónap alatt is ellenünk hergelheti az embereket. Ebben az esetben egy lehetőségünk van az emberek bizalmának tartós megtartására, ha azt látják rajtunk, hogy valóban lépések történtek a jogi felelősségre vonásban. Ha ez nincs, akkor pillanatok alatt bajban lesz a következő kormány – fogalmazott. 

A független országgyűlési képviselő az előválasztáson – momentumos támogatással – abban a körzetben, Zuglóban indul, melyben három éve nyerni tudott a kerület MSZP-s erős embere, Tóth Csaba. Ezért talán e választókerületben alakult ki a legélesebb szembenállás az elővoksolás jelöltjei között. Interjúnkban emiatt szembesítettük Hadházyt e konfliktus részleteivel, de az is kiderül, javasolja-e az általa támogatott Fekete-Győr Andrásnak a visszalépést a miniszterelnök-jelöltségtől. A képviselőtől megtudtuk, milyen korrupcióüldöző intézményrendszerben gondolkozik a jelenlegi ellenzék által megnyert jövő évi választás esetén, és azt is kihúztuk belőle, hogy vállalná-e a korrupcióüldöző miniszteri posztot.

A teljes interjút a Magyar Hang szeptember 10-én megjelent, 2021/37. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!