Imádott legendából lett lesajnált csaló

Imádott legendából lett lesajnált csaló

Lance Armstrong 2009-ben a Tour of Californián, utolsó versenyei egyikén. Hattyúdalnak szánta, teljes bukás lett a vége (Fotó: Wikipedia)

Ötvenéves lett minden idők talán legellentmondásosabb karrierjét befutó országúti kerékpárosa, az amerikai Lance Armstrong. Portré.

Ha 2015-ben versenyzek, akkor biztos nem teszem meg; viszont, ha visszarepítenek 1995-be, amikor a dopping teljesen elterjedt volt, valószínűleg újra megtenném. A kemény munka, az áldozatvállalás és a koncentráció soha nem fog megjelenni a (dopping)tesztekben – jelentette ki Lance Armstrong, és nála találóbb összegzést mi sem fogalmazhatnánk meg fordulatos karrierjéről.

Minden idők egyik legismertebb országúti kerékpárosa a napokban ünnepelte 50. születésnapját. „Ötvenéves korára mindenkinek olyan arca lesz, amilyet megérdemel” – írta pár hónappal saját halála előtt George Orwell, aki maga nem élte meg a hivatkozott bűvös számot. Ember legyen azonban a talpán, aki Armstrong esetében meg tudná mondani: milyen arca is van az amerikaiak egykor ünnepelt hősének.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!