Modellváltás után is milliárdos adósságot halmoznak fel az orvosi egyetemek

Modellváltás után is milliárdos adósságot halmoznak fel az orvosi egyetemek

Műtét közben, illusztráció (Fotó: skeeze/Pixabay.com)

Összesen több milliárd forintra rúg az az összeg, amellyel a hazai nagy orvosi egyetemek tartoznak a beszállítóik felé. Érdekesség azonban, hogy volt olyan intézmény, amely jelentősen csökkenteni tudta az adósságát, míg máshol nagyon is nőtt a kitettség.

Közel 4 milliárd forintos tartozásállománnyal rendelkezett január végén beszállítóik felé három, immár alapítványi formában működő orvosi egyetem. Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkára, Rásky László arról tájékoztatta lapunkat, hogy közérdekű adatigényléssel fordultak az államháztartás alá nem tartozó négy orvosi egyetemhez, amelyek közül három – a Semmelweis Egyetem (SE), valamint a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karai – reagáltak.

• Melyik egyetemnek pontosan mekkora az adóssága?
• Mi a helyzet a legfrissebb ismert adatok szerint a kórházakkal?
• Mire számít a szakember a jövőben?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.