Molnár Róbert: A magyar akkor harcol, amikor már fáj

Molnár Róbert: A magyar akkor harcol, amikor már fáj

Molnár Róbert (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

A politikának nem volt célja, hogy felnőtt módon kezdjünk gondolkodni, éppen arra törekedett, hogy lebutítva tartson, gyerekként hülyíthessen akár rezsicsökkentéssel, akár a hazudozásaival. Ha mint társadalom, érett módon viselkednénk, akkor érdekelnének minket a tények, a részletek, és szeretnénk a dolgok mögé nézni. Nálunk ez sajnos nincs így. A hatalom az elmúlt tizenkét évben tudatosan épített közömbös, közönyös társadalmat. Az abban élő emberrel nincs probléma, ha csak káromkodik egyet, aztán mindent ráhagy – mondja a Magyar Hangnak adott interjújában Kübekháza polgármestere. 

Molnár Róbert egykor kisgazda színekben volt országgyűlési képviselő, húsz éve vezeti települését, belülről látta a 2022-es kampányt. Beszélgettünk többek között arról, min ment félre a választás Márki-Zay Péter számára és hogy szabad-e élni olyan módszerekkel, mint amilyeneket a Fidesz alkalmaz. A válasz röviden: nem, még akkor sem, ha ezen múlik a győzelem. 

Molnár Róbert szólt az önkormányzatok ellehetetlenítéséről, a pályázati rendszer visszásságairól, és leszögezte: nem adja el a lelkét, nincs az a pénz, amiért befogja a száját. De eljöhet egy pont, amikor már nem tudja vállalni a folytatást.

• Szeretne az ellenzék egyik vezető alakja lenni?
• Mégis milyen veszélyek leselkednek egy masszívan kétharmados erőre, ami azóta is nyeri az időköziket?
• Nemrégiben Márki-Zay Péter azt mondta, a továbbiakban nem közösködnek a DK jelöltjeivel. Ez az új idők kezdete?
• Milyen pártban tudná elképzelni az életét? 

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 12-én megjelent, 2022/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!