Tényleg laborból szökött ki a covid?

Tényleg laborból szökött ki a covid?

A vuhani kórház védőöltözetet viselő dolgozói egészségügyi szállítmányt rakodnak ki egy helikopterből 2020. február 1-jén (Fotó: MTI/EPA/COSFOTO/YFC)

Három évvel a pandémia kezdete után az amerikai Energiaügyi Minisztérium kiadott egy jelentést, amelyben arra az „alacsony bizonyosságú” következtetésre jutott, hogy „a legvalószínűbb” forgatókönyv szerint a vuhani virológiai kutatóintézetből szökött ki a SARS-CoV-2 vírus, ami aztán a covid világjárványt okozta. De vajon feltártak-e az amerikai hírszerző szolgálatok bármi új információt, ami ezt a verziót erősíti?

Egy 2021-es titkosított és nemrégiben frissített amerikai energiaügyi minisztériumi jelentés szerint a covid vírusa a vuhani virológiai kutatóintézetből szökhetett ki. A jelentést most szivárogtatták ki, és arról először a Wall Street Journal (WSJ) számolt be. Ez természetes a járvány eleje óta létező teória, de a Trump utáni adminisztráció hivatalnokai eddig nyilvánosan nem hangoztattak ilyen véleményeket.

Maga a jelentés is megjegyzi, hogy az információ bizonyossága csekély, mégis a laborszökést tartják a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Hangsúlyoznunk kell, hogy új információ nem került nyilvánosságra a covid eredetével kapcsolatban, mindössze arról van szó, hogy az amerikai kormányzat egyik szerve a meglévő ismeretek alapján jutott egy bizonyos következtetésre, amivel a virológusok többsége, sőt még az amerikai kormányzat más körei sem értenek egyet. 

• Mi köze van az Energiaügyi Minisztériumnak a virológiához?
• Mit gondol a nemzetbiztonsági főtanácsadó?
• Miért volt a covid „tökéletes vírus”?
• Tisztábban látunk-e a járvány kitörése után három évvel?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!