A szőke haj után a műkörmöt és a testhez álló, szűk ruhát is megtiltotta az új elnök

A szőke haj után a műkörmöt és a testhez álló, szűk ruhát is megtiltotta az új elnök

Akhal-Teke (ló), Türkmenisztán egyik jelképe Bugacon, a Kurultájon, 2014. augusztus 9-én (Fotó: Wikipédia/Derzsi Elekes Andor)

Csak nevetni lehetne azon, hogy az új türkmén elnök, az ifjabb Berdimuhamedow milyen gonddal viseltetik az erkölcsök, a szebbik nem külső megjelenése és jogai iránt, ha nem lennének a vezető abszurd intézkedései mögött keserű könnyek. Türkmenisztánban a ifjú Berdimuhamedow is apja nyomdokain halad. Sőt!

Úgy tűnik, a hatalmi átmenet sem hoz megújulást Türkmenisztánban. Amikor Gurbanguly Berdimuhamedow átadta az elnöki posztot fiának, sokan abban reménykedtek, hogy Serdar alatt lazul a szigor, és könnyebbé válik az élet az utóbbi három évtizedben az elnökök abszurd szokásairól elhíresült közép-ázsiai országban. Már csak azért is, mert a Vezér (nem mellesleg a serdar szó jelentése) mégiscsak fiatal, modern gondolkodású. A megválasztása óta eltelt jó két hónap azonban azt igazolta, hogy a „progresszív” fiú talán még erősebben vonzódik a furcsa dolgokhoz, mint „retrográd” apja. Országlása első heteinek célkeresztjébe a nők kerültek, mégpedig kortól függetlenül.

• Hogyan korlátozzák a nők jogait?
• Mi vár a szabályok megszegőire?

A teljes cikket a Magyar Hang május 27-én megjelent, 2022/22. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!