A közösségi elvek megsértése miatt vált elérhetetlenné a Pesti Srácok Facebook-oldala

A közösségi elvek megsértése miatt vált elérhetetlenné a Pesti Srácok Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebook közösségi oldalt működtető Meta szombaton délután elérhetetlenné tette a kormányközeli Pesti Srácok oldalát. A portál vasárnap arról írt, hogy a Meta a közösségi alapelvek megsértésére hivatkozva döntött így. Beszámolójuk szerint öt poszt miatt kaptak ilyen jellegű figyelmeztetést, a bejegyzések közül a legfrissebb 1 hónapos, míg a legrégebbi 4 éves volt.

A Media1.hu hírportál több munkatárs megjegyzésére hivatkozva arról írt, hogy a Facebook-oldal végleges törlésre került. Huth Gergely főszerkesztő a Media1-nek arról beszélt, hogy veszélyes csoportok népszerűsítése, valamint kéretlen tartalmak terjesztése miatt kapták a tiltást, legalábbis ez áll az indoklásban. A PS cikkében ugyanakkor leszögezte: számukra mindez teljességgel érthetetlen, hiszen nem népszerűsítettek terrorista, vagy bűnözői csoportokat, az említett Hunnia-ügy fejleményeiről pedig például a teljes magyar média beszámolt. „Természetesen panasszal éltünk az oldalunk visszavonása ellen, így az a panasz elbírálásáig felfüggesztett státuszt kapott” – tették még hozzá.

Ahogy a Telex a témára szóló cikkében megjegyzi: nem ez az első hasonló eset a Pesti Srácokkal kapcsolatban. „Idén márciusban már törölték a Pesti Srácok csatornáját, a PS TV-t a YouTube-ról. A csatornának több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi 70 ezer körül mozogtak” – írja a portál. A Google YouTube-döntésére egyébként azért került sor – ahogy arra a Media1.hu felhívta a figyelmet –, mert a Pesti Srácok a közösségi alapelveket megkerülve regisztrált rá újra azután, hogy a PS egy korábbi profiljában kiskorúak szexuális kizsákmányolását ábrázoló videót, azaz pedofiltartalmat talált a rendszer algoritmusa, ezért örökös tiltást kaptak. Utóbb Huth Gergely főszerkesztő a pedofilvideót azzal magyarázta, hogy azt egy állítólagos későbbi oknyomozó riportjuk miatt egymásnak küldték.

A feltöltött képernyőfotó szerint a Pesti Srácok Facebook-oldalának egyébként 123 ezer követője volt.