Publicisztika

Háború és ökológiai válság

Háború és ökológiai válság

Ha továbbra is azt gondoljuk, hogy elegendő több pénzt keresnünk és környezetbarát termékeket választanunk, illetve ha elhisszük a politikusainknak, hogy a GDP-növekedéstől lesz jobb az életünk, akkor a változatlanság mellett tesszük le a voksunkat.
Egy szilárd jellem

Egy szilárd jellem

Özvegy Stájernét az egyik, „a Fideszért a síron innen és túl” csoportba írt, az ukrán–orosz háború igazi okait elemző kommentje után rabolta el a háttérhatalom ügynöke.
Soraink

Soraink

Piros, fehér, zöld: ez a magyar föld. Piros, fehér, hupikék: árát megint emelték. Piros, fehér, narancssárga: ez árstopos, az meg drága.
Lejönni az Olümposzról

Lejönni az Olümposzról

Orbán Viktor szép lassan kiépítette az NFR-t, azaz a „Nemzeti Függőség Rendszerét”. Ellenzék, tessék elkezdeni a romokon építkezni, és fölmutatni valamit nem csak a saját tábornak.
A demokrácia az értelmiség luxusa

A demokrácia az értelmiség luxusa

Ha valaki abban ringatná magát, hogy az állampárt népszerűsége az elkövetkező gazdasági nehézségek hatására csökkenni fog, az semmit nem tud a magyar társadalomról. Ebben a helyzetben várhatók a kádári lecsendesítéshez hasonló intézkedések.
Fájdalom, tűrés

Fájdalom, tűrés

A Fidesz a huxittal nyilván teszteli a társadalom fájdalomtűrését, annál is inkább, mert a közelgő, elkerülhetetlen gazdasági válság alatt mint egy falat kenyérre, épp annyira lesz szüksége bűnbak(ok)ra.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg