Ezért jó, hogy komposztálódott a Semjén-saláta

Ezért jó, hogy komposztálódott a Semjén-saláta

Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház igazgatója (b.), a testvére, Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere (j.). Középen a kórházparancsnok. Forrás: Muraközi István Faceook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rengeteg érvet lehetne felhozni azzal kapcsolatban, miért jó az, hogy Gulyás Gergely visszavonta Orbán Viktor parlamenti Mészáros Lőrincének, Semjén Zsoltnak a polgármestereket kormányhivatalnoki gyámság alá helyező javaslatát. A sok érv közül mondjuk sajnos épp a kancelláriaminiszter magyarázata az, ami teljes mértékben komolyan vehetetlen. Így szól ugyanis: a kormány a veszélyhelyzetben a lehető legszélesebb körű, pártpolitikai határokra tekintet nélküli összefogásra törekszik. Hát nem tudom: gurgulázó nevetéssel és térdcsapkodással kísért, önfeledt fetrengéshez azért ez még április elsején is kevés, de az irány és a poén kétségtelenül jó, csak így tovább.

A Népszava egyébként arról írt, hogy még kormánypárti polgármesterek is kritizálták a tervezetet. És tekintve, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes vezetője is nyilvánosan nevezte Gulyás Facebook-oldalán „bölcs döntésnek” a Semjén-saláta 16 órán belüli komposztálását, így az információ közvetetten máris megerősítést nyert.

Azt már csak én teszem hozzá, hogy ismerve az egyes, a javaslat szerint „a jövőben létrehozásra kerülő” védelmi bizottságok élére kijelölt kormányhivatali vezetők politikai karakterét, nos, hát maradjunk annyiban, hogy Semjén Zsolt hozzájuk képest egy fékezhetetlen renegát, egy tántoríthatatlan szabadságharcos. És most elnézést, de egy kicsit leegyszerűsítőn demagóg leszek, ha úgy tetszik, egyfajta rendeleti újságírás következik: bizottságosdit játszó, csetlő-botló komisszárok kezébe adta volna a magyar emberek életét a Fidesz. (Árpád, hogy tetszik? Kiszámlázom, jó? Aláírod?)

A mellékelt képen látható ez a rémálom amúgy „kicsiben”. A mesterhármas oldott hangulatú kvaterkázását megörökítő fotón ugyanis Berettyóújfalu fideszes polgármestere látható: vele szemben ül testvére, ő a kórház igazgatója, közöttük pedig a kirendelt kórházparancsnok. Persze bolond lennék a csevej szakmai jellegét kétségbe vonni – meg is érdemelném érte rémhírterjesztésért az öt év Csillagot! –, de azért még egyszer gondoljunk bele: ezt az országot olyan emberek irányítják, akik szerint egy vírus legyőzéshez az kell, hogy az ehhez hasonló fotókon ott legyen még egy hiperlojális, öltönyös fideszes. Pusztán csak azért, mert Berettyóújfaluval ellentétben nem minden várost irányít kormánypárti vezető. A koronavírus az meg már csak olyan ugye, hogy azonnal kitakarodik az országból, ha megtudja, hogy egy szalagátvágásban jártas csinovnyik is felveszi vele szemben a gumikesztyűt. Meg a maszkot, ha jut.

De fordítsuk komolyra ezt az egészet, és könyveljük el még a nyomokban civil kurázsit tartalmazó magyar társadalom sikerének, hogy a Fidesznek (és a KDNP-nek) most eggyel kevesebb lázálma valósult meg. Persze, tudom: sokkal fontosabb lenne most az összefogás, meg a járványgörbe lapítsa. Ez való igaz, csak ezt épp a bolsevik módjára gondolkodó kormánypártok nehezítik meg a legjobban.

https://www.facebook.com/100978821325966/photos/a.116978856392629/207304460693401/