Szlovákiai magyar abszurd: „Na, akkor önök kapnak egy stadiont!” – Reptér Cúth Csabával

Szlovákiai magyar abszurd: „Na, akkor önök kapnak egy stadiont!” – Reptér Cúth Csabával

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó-e állandó hadiállapotként megélni a kisebbségi magyar létet? Kell-e etnikai alapon tisztán magyar párt Szlovákiában, ha a nekik fontos ügyet a szlovák pártok is át tudnak vinni? Hiába öntik a haveri szervezetekbe a pénzt az Orbán-kormányok, a legutóbbi szlovákiai parlamenti választás is azt mutatta, a Budapestről támogatott magyar erők nem képesek elérni a bejutáshoz szükséges küszöböt. Pedig potenciál lenne még, de vajon merre lenne érdemes elmozdulnia a magyar politikának Szlovákiában? Az elmúlt időszak szlovákiai magyar trendjeiről, a lehetőségről és a szlovákiai magyar jövőről beszélgettünk Cúth Csabával. A Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál főszerkesztője többek között arról is beszélt, hogy már nem a magyarok az első számú ellenségek Szlovákiában. De azt is kifejtettük, hogy a szlovákiai magyar kulturális támogatások jó részét profi szlovák focicsapatok kapják.

A brüsszeli percekben a gázai konfliktussal kapcsolatos uniós súrlódásokról, illetve a palesztinok és Izrael között húzódó törésvonalakról beszéltünk brüsszeli tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.