A kínai akkugyártók tesznek a népharagra – Reptér Matura Tamással

A kínai akkugyártók tesznek a népharagra – Reptér Matura Tamással

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Enyhült-e a feszültség Kína és az Egyesült Államok között, miután az APEC-csúcsra San Franciscóba látogató Hszi Csing-pin kínai elnök találkozott és tárgyalt amerikai kollégájával, Joe Bidennel? Mit gondolnak Kínában a csipháborúról? Mit lehet tudni a kínai mesterséges intelligencia fejlesztésekről? Lehet-e kritikát megfogalmazni Kínában? Tényleg egyre inkább putyinizálódik a kínai elnök és rendszere? Hogyan vélekednek Kínában arról, hogy az EU egyre inkább bekeményítene az Európában terjeszkedő kínai cégekkel és a kínai állami támogatásukból fakadó piaci előnyükkel szemben? Miért nem biztos, hogy az akkugyártás lesz az évszázad magyar üzlete? Akkugyárak helyett mire kellene már rég fókuszálnia a magyar gazdaságnak, ahogy azt például a kínai is teszi? Érdekli a kínaiakat az akkugyárak miatti népharag? Ezekről beszélgettünk Matura Tamás Kína-kutatóval, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusával.

Az e heti brüsszeli percekben pedig a magyar kormány újabb, ismét az EU-t ostorozó nemzeti konzultációjának uniós visszhangját és ellentmondásait jártuk körbe tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.